Säkerhet PC

Samling för säkerhetskursen

Säkerhet på Webben

Lektionens längd: 8 min I vår första lektion går vi igenom vilka utmaningar du som användare kan möta när du är ute och surfar på internet (Webben).

Om faran är framme

Lektionens längd: 11 min Här kommer du att få reda på vad du kan göra när saker inte riktigt går som det är tänkt. Det är alltid bra att ha penna och papper till hands så att du kan göra anteckningar om du behöver.  

Bra förhållningssätt

Lektionens längd: 7 min När det händer plötsliga saker eller när vi blir så stressade av att saker inte uppträder som dom borde så är det bra att ha lite grundregler att hålla sig till. Några bra sådana presenterar vi i den här lektionen.

Säkerhet kring lösenord

Lektionens längd: 8 min Lösenord till allting är vår tids gissel ! Men dom är viktiga för säkerheten så i den här lektionen går vi igenom sådant som är viktigt att känna till och tänka på när man hanterar lösenord.

Online och webbsidor

I den här lektionen så kommer vi att gå igenom hur och vad du skall tänka på när du är online och surfar på olika webbsidor och annat. Det är mycket att tänka på och vi kommer att gå sakta fram och du kan se om lektionen eller pausa när du tycker att det går …

Online och webbsidor Read More »

Scroll to Top